Friday, June 10, 2011

banna dan usim ~

alhamdulillah dgn berkatNya dpt jugak banna on9 kat cni..hehe

hari ni dah genap 10 hari banna menjejakkn kaki ke USIM ~
banna dah sah bergelar pelajar tamhidi sains dan teknologi di USIM ~

Universiti Sains Islam Malaysia...

kat sini banna ambik tamhidi sc tech...tamhidi ????

cehh sedap en name...tamhidi tu perkataan arab yg bermksud pesediaan
kire'y progam tamhidi ni lbey kurg je mcm program asasi or foundation programme tu
cume program tamhidi ni adalah brand dari USIM - the one and the only tamhidi ~

eccehhh bunyi mcm hebat en..mmg hebat pon !

utk first week ni banna pnye jadual xpack mne la sbb klas tutorial blom start lg
tapi td banna dah tgk jadual utk next week..perghh ! sgt pack

doa je lah banna oke kat cni..tapi yg sgt menarik kat sini rami sgguh geng banna dr simpang5 msuk sini dan suasana pon lbey kurang mcm simpang5 jugak..emmm menarik ~

utk kolej - banna dok kolej kediaman nilam court (KKNC)
kolej ni sgt sgt jauh dgn kampus...persekitaran kolej ni mcm rumah apartment lah
wahh mewah tak?? haha xdelah biasa je
satu rumah ad 2bilik biasa 1master bedroom 1bilik air 1tandas..biasa je
1rumah 8org tapi rumah banna 6org je...best !

disebabkn kedudukan kolej ni sgt jauh dr kampus jd ktor kne naik bas klu nak ke kampus...
bab ni yg plg mencabar lah...haha yelah tahap kesabaran kne tggi
msuk usim ni kne kuat mental dan fizikal tw !
tanyalah mne2 bdk tamhidi msti msing2 sgt batak or teruja ble nmpk bas usim lalu..kejar lg tw..hahaa sbb bdk2 degree xmsuk lg jd bas pon agak sikit jd msing2 nak cepat
mmg berebut lah..haha tapi rebut dlm sopan ~

bab mental - kesabaran tggu bas-jadual pack-1st week pon dah dpt assignment
bab fizikal - jarak antara fakulti ke fakulti or ke library sgt jauh ! klu nak pergi library tu kne mendaki tangga yg sgt byk..haha sgt penat
banna rse dah jd kurus dah skrg nih..haha yelah mkn pon sekali je sehari pastu jln berbatu2
huissyhh..dugaan btol lah~

dlm bab study - banna pnye subjek sme je ngn bdk2 tamhidi medic n dentist..syllabus ktorg sme je cume bdk2 medic ngn dentist kne score pointer 3.7 dan keatas utk dpt tempat tym degree nnt...main course-bio,phy,chemist,math...minor-bi,ba,quran hadith on science

setakat ni banna rse seronok lah dok usim sbb suasana islam tu dapat banna rse wlupun dugaan dan cabaran'y byk ~ hehe
alhamdulillah~

buat kwn2 banna yg dah selamat berada di mne2 ipta,ipts,sekolah dan sbgi'y :
banna wish good luck utk korg sume ~

" sesuatu yang diimpikan tidak selalu menjadi kenyataan tetapi apa yang tidak diduga selalu berlaku tiba-tiba , biarlah kita menangis hari ini kerana kesakitan semalam tetapi usah kita ketawa berpanjangan kerana kegembiraan yang belum pasti untuk selama-lamanya "


computer lab,tamhidi centre
msc01-11

sharing is caring :)

3 comments:

LemoN~* said...

graet post,, suke dok bace nihhh,, nk je g usimm hahaha, tp x pelahh, uia pun ok~ hahaha

umi said...

waa...da jd budak u la...hehe
all de bez erk...
jge diri...
ukhuwah fillah abdan abada...
kem slam kat sume fren smpg 5..(^_^)

sue said...

wah wah..gud luck!!!

~free application..menarikkan?..free application~