Monday, June 27, 2011

BERAPA BYK SEMANGAT MEMPENGARUHI HIDUP??

....assalamualaikum...

setelah sekian lama x mengepost something kat sini....
sebab di bebani assigment yg gile hyper byk infinitty lah...
tp ni bukan alasan nyeee kot...
agaknye asal kiwi buat statement tajuk post camtu??
coz kiwi sekarang xsemangat..
so in order to find my semangat back...
kiwi pon ada rasa nk conteng mende ni...
what is semangat??
semangat kejiranan??
1.gotong royong...ziarah menziarahi...

2..semangat hantuuuuu....or spirit
huuuuuuuuuuuuuu...............hehehehehehehei.......
bukan laaah deeeerrrrr...
semangat is something yg sgt subjektif...
korg ley define macam2 kan..
tp dari sudut angle kiwi....
semangat is really important in ur life...
coz...kalo xsemangat cane kita nk berdiri di atas muka bumi ni...
let say... aku sekarang ni tgah malas nk buat assigment...
swalaupon assigment dah goda2 aku soh buat....tp aku ttap x tergoda coz maybe encik assigment xcukup sexy kot....~~ tu yg xsemangat nak buat tu,..
hah..korg tgok..bile xsemangat konpem2 lah xsiap kan....
next.... nk bersukan....kawad....makan...
apa2pon..nk semangat..kalo korg xsemangat cano nk buat smething sdgn jayanya...

kalo korg semangat.... hasil kerja korang akan sesemangat korg...
tp kalo korg mals...hasil kerja korg???

life is easy bro...made life simple..life ur life...
dont make it so complicated....

"macam mana nk semngat bro..dah malas tu malas lah..."kata adik ku kepada aku...
aku pon reply dengan free gift penyepak satu...
" wehh...kalo ko xsemangat ko g tido lah..byk cakap plak!!"..bisik aku dalam hati...
tp senanye aku cakap camni...
semangat ley pupuk dik...ko kate xsemngt mmg lah xsemangat...
apa2 pon dalam hidup ni....even nk g toilet pon kene semngat tau...
ko kalo nk mainan pon semangat gile kan.....
"nk ding dang tu!!" macam tu haaa ko kate sama ayah...
bile ko dapat trus semangat gile an?
macam tu lah hidup...
ko semangat belajar..then dapat result yg baek??
confirm lagi semangat an....
(ni nk cakap ngan budak2..ngan org tua...: kau sebok kenape???!!)

so..the conclusion of my statement is....

apa2 pon kene semangat...

usaha tu memerlukan semangat...
kejayaan tu memerlukan semangat,,,
kebahagian memerlukan semangat...
kesedihan memerlukan semangat...
berkawan memerlukan semangat,...
menjalankan tanggungjawab juga memerlukan semangat...

semangat yg baik....= hasil yg baik...

life ur life..

dont make it complicated...

be a semangat even u are sad ...

dan dalam mencari semangat yg hilang tu....

jangan lupa Allah...Rasulullah...
ibu bapa...keluarga...
guru....dan juga sahabat,,,,

”Yaa Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kesusahan dan kesedihan. Aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan. Aku berlindung kepada-Mu dari ketakutan dan kekikiran. Dan aku berlindung 
kepada-Mu dari tindihan hutang dan penindasan para penindas.”(HR. Bukhari).

here i come!!! yeah....!!
takbir2!!
semangat go beyond and infinitty!!


sharing is caring :)

3 comments:

bANanA (",) said...

live ur life beb...

ana_cReam('',) said...

bagus !canggi ni la.. semangat !!

kiwi_baek! said...

yeah...live your lefe..biasalah ghairah plak buat post

~free application..menarikkan?..free application~