Wednesday, June 8, 2011

lemon di CFS, haha

assalamualaikum,, alhamdulillah, kita semua same2 dah menjejak ke ipta, ipts, program persediaan, form 6, ipg, poli, dan lain-lain lagi,

woww!! apa yang anda rasa????
lemon nak cerita sikit lah psl asasi uiam,, yakni CFS IIUM , centre for foundation studies, international islamic university malaysia.
walaupun ni baru asasi je,, belum U pun lagi, keadaan sangat berbeza eh, agak terkejut jugak lemon mula2 tau, tapi xde lah terkejut sangatsangat pun, hahaha,,
kat CFS ni ada 6 blok mahallah, *eh ye ke ? 4 blok laki 2 blok perempuan, lemon dapat mahallah khadijah,, mahallah paling tinggi and besar sekali,, 9 tingkat tu, tapi lemon tingkat 5 je, haha, satu bilik kat sini 4 orang,, so rasa mcm kembali ke zaman f5 je di mana lemon pun duduk bilik berempat je,, bilik nye pun lebih kurang same besar je,, agak kecik sebenarnya, tapi bersyukur saja,, puas hati jugak lah dapat masuk sini kan

asalnya lemon masuk sini atas nama course sains kesihatan bersekutu, tapi bila dah masuk, lemon cuba mintak tukar course pharmacy dan alhamdulillah, allah makbulkan doa dan keinginan lemon,

dah lega2 tuka course, lemon dok sibuk fikir pulak, lemon ni dapat programn setahun ke 2 tahun ni? semuanye bargantung kat result Arab Placement Test (APT) dan English Placement Test (EPT), alhamdulillah, lemon exit english, yg bermakan lemon x payah belaja english kat sini, manakala arab lemon pulak dapat level 2, maksudnya kena belajar arab lahh, hahaha, walau bagaimana pun, disebabkn lemon exit bi, lemon berjaya dapat program setahun, alhamdulillah.

bila dapat setahun, lemon mula lah cuak,, semua orang sibuk dok kata, setahun susah, jadual pack, kurang enjoy , x boleh aktif, dan macam2 lagi,,
tapi lemon tetap nak ambil setahun, lemon xnk extend, bukan lemon x nak bazir masa, tapi dah lemon dapat peluangg ni,, usaha je lah yang terbaik,, berjaya atau tidak tu semua ketentuan Allah SWT kn? x boleh aktif, xpelah,, bukan lama pun kat sini, jadual pack? adat belajar lah ada masa kena usaha lebih, kurang enjoy? xpelah , lemon cuba cari kebahagiaan dengan mengukuhkan lagi hubungan dengan Allah SWT, enjoy jugak kn tu?

macam tu lah kisahnye satakt ni, sekatang ni tak belajar pun lagi, hari2 dilalui dengan keblurran, ingat nak study, tapi buku kat rumahh, *rumah dekat pun byk songeh*

as a conclusin, lemon rasa bertuah dapat masuk CFS ni,, bahasa arab terus dikekalkan, ade pulak subjek agama, rasa macam seronok lah, tapi ini sekadar kata2 lemon sebeum belajar, tengok apa pulak jadi lepas belajar, haha,
sekian

11.05am
Library CFS IIUM
lemon~*
sharing is caring :)

11 comments:

funny_hani93 said...

wah...TAHNIAH!!cayalah lemon~
dpt sethn tu mmg hebatah..hehe..
tingkt yg ke-5/9?bapak lah...bnykk banget tingktnyer..hehe
**i'm happy u dpt tukar kos yg u minat..:)**

Capix said...

welcome to cfs iium,,,kos pe?

nisaa :) said...

ehh, libraryy lahh. HAHA*batak sebentar.

LemoN~* said...

thank you farahani!!!!!

capix,, kos pharmacy, adkh anda di cfs??

nisaa, knk2 sgguh.

Capix said...

xd la,,,bru je grad dri cfs bulan 3 aritu,,,insyaAllah bulan 9 ni masuk UIA gombak :)

umi said...

all de bez kat sne...
thniah dpt yg setaun...(^_^)
gud luck la ye..mmg pack pon jadual nye...sme je kat cni...hehe
cfs ko kat ne erk??
tek ker of urself...
uhkuwah fillah abadan abada...(^_^)

LemoN~* said...

good luck ye capix..

umi,, thnk u!! ukhwah fillah abadan abada,,btw, aku kat pj,, sme kes cm ko,, dkt je ngan umah,, hehehehe

sue said...

wah!sgt2 teruje!congrats,ye..insyaAllah,kejayaan brsamamu=)

blogger said...

Junior blogger lah ni? Blogger dah di Gombak. Setahun jimat masa, tak lah pack sangat. Ramai je survive dengan 3.00 above

LemoN~* said...

oh ye ke blogger,, ok thx2, inshaAllah cube yg terbaik,, blogger pun stahun ka??

Zul Fahmi said...

nice entry. keep it up:D

~free application..menarikkan?..free application~