Monday, May 9, 2011

jalan2 di tempat sendiri :p


penat memang sangat penat

dah laa panas - berpeluh

tapi boleh lg pegi berjalan-jalan ke tmpat yg xberape nak best pon ~



LAPORAN LAWATAN SAMBIL BELAJAR
OLEH ; chik Banana a.k.a banna


etarikh ; 08 may 2011
waktu ; pkul 1 lebih - da msuk dkt pkul 2 jugak kot
lokasi ; sekitar tempat menarik di pekan SABAK BERNAM

perjalanan ini bukanlah satu coretan panjang untuk mencari sinar dalam kehidupan mahupon satu contengan jalanan dalam misi mengenal tuhan -

tapi perjalanan singkat ini telah berjaya membuka mata dan hati banna *ditemani kiwie yg bertindak sbg model banna for today* terhadap tarikan di pekan sabak yang kecik molek ni~

mukaddimah yg sgt sedaap ~ hihi

tak pernah rse'y banna tw bahawa pekan kecik sabak ni ada muzium-klaka lak

mencuri ckit masa plus nak hilangkn rse ngntok

banna ngn kiwie jejakkn kaki ke *MUZIUM NELAYAN - RUMAH SEJARAH*

asal'y nak g library - nak tido - kat library en ad aircond - tp TUTUP !

so , banna pon terus ajak si kiwie yg dah nak lentok tu berjalan2

kiwie yg dah lentok !

1st place - muzium nelayan + padi
well bole tahan la tmpt tuh...bnde2 dlm muzium tu dah agak biasa la bg banna
banna en anak kampung ! hehe kiwie nganga ckit laa - bdk bandar ~

wahh kiwie menghayati~



bape meter ni agak2 ye?? ckup x nak wat bju



basikal?? padi??


tengok2 mari mendalami ~

2nd place - rumah sejarah
rumah ni memang sebijik rumah melayu lama..well brg2 dlm'y pon sme
xbyk gmba dpt snap kat cni sbb ad sorg abg tu tegor "no pictures please" - hehehe


model bajet ayu??

dah abes 2 tempat menarik yg sgt sgt menarik tu ktorg jelajah

banna n kiwie dah blur - lepak jap main kat playground

tp nak men gelongsor xboleh sbb pakai bju kurung

nak men buaian - buaian dah ilang akibat vandalisme

maka , ktorg main stu bnde tu *xtw ap nme'y* mcm main spring

lepas tu...

peace !

ehh - haaa maka tamat lah perjalanan singkat banna dan kiwie dlm menyingkap keunikan pekan kecik sabak bernam ~

wartawan + photographer ; miss banna
model ; cek kiwie


p/s - ada bakat x kiwie jd model ??? xde en - klu banna mesti ad ! hhe


sharing is caring :)

2 comments:

husna assaedah said...

ceh~ayat utk ak mne??ahahahaha

kiwi_baEk...! said...

ceh..menipu sgt!! ni aja punye idea suh aku jd model tanpa byrn die...n sejak bile aku jd budak bandar ni! haru tol!...haha... aja yg batak!
btw : UNA SEDANG SOLAT DENGAN KHUSYUKNYE KETIKA INI~~

~free application..menarikkan?..free application~