Tuesday, May 10, 2011

petugas?? memberi khidmat..`~

assalamualaikum..
dah lame batch19th x usha2 kegiatan crew2 al-hadi ni..
makin masak ranum ye crew2 sume..
okay2..u all sume readers2 al-hadi yg dikasihi lagi dicintai..
amacam??
ada baik??
dah topap iman??

"erti hidup pada memberi"

quote yg sgt-sgt memberi seribu erti..x kan bererti hidup u all tanpa memberi sesuatu..
so,,memberi mmg sgt terbaek lah..
apa yg nk diberi??
ape2 la..
wang..tenaga..
amalan..
dan juga khidmat u all..


nak dijadikan cerita..satu hari yg panas terik umpama di padang pasir..
3 org aktivis nisa' Batch 19th ni Alhamdulilah dapat memberi sesuatu kpda masyarakat..hehe..

muktamar tahunan dewan muslimat pas negeri selangor kali ke 24..
kami cuma sebagai petugas,,
memberi khidmat menabur bakti..hihi..

cuaca tersangat terik x menghalang kami untuk memastikan kelancaran majlis~~ cewah ayat..

nisa' sg besar..penghubung generasi muda..
Takbir!!!!

namun,,adakalanya ada antara kami terlena..kepenatan..

namun,,kami tetap meneruskan khidmat hingga ke petang~~

okay..sebenarnya..bukan besar mana khidmat yg diberi..namun pengalaman tu x kan u all dapat kat mane2~~

sebenarnye muktamar ni ala2 mesyuarat agung la..dalam muktamar kawasan akan dibuat pemilihan perwakilan2 utk ke muktamar negeri~
yg baju hijau2 tu semua perwakilan..

yg turut terlibat dlm muktamar ni juga ialah pemerhati..
pemerhati bertindak sebagai ...emm,,memerhati la..tengokkk jer..x bley undi2..x bley bersuara..
senang citer bakal perwakilan la nanti...

teringat ayat kiwie time mula sampai ke program..
"wah!! dah rase macam jge pondok panas!!~~"
haha..sabojela..

sekiann..
harap post ni dapat memberi semangat kpd u all untuk memberi ..

semoga petugas2 program ini pula bakal menjejak kaki sbgi perwakilan pula..aminnn~~


sharing is caring :)

1 comment:

kiwi_baEk...! said...

woooaaa..cool....n amin

~free application..menarikkan?..free application~