Monday, May 9, 2011

kita dah besar *sikit*

assalamualaikum,, 

rasa macam dah lama sangat tak bebel secara personal kat sini or dalam kata lain, BUAT TANGKAP LELEH kat sini,, hehehe
so hari ini adalah harinya,, untuk berbebel,, dan bertangkap leleh

ke hadapan rakan-rakan yang tercinta~
sedarkah anda kita dah nak menjejak alam Universiti, alam Matriks, alam F6 dll,,


punye lah selama ni kita tungkus lumus untuk SPM,, sekarang dah tiba masa kita tungkus lumus untuk masa depan kita,, this is it,, inilah masanya,, so~YOSH!!!!


mesti berusaha sungguh-sungguh tahap extreme punye!

kita da besar *sikit* da matang *sikit* kn3?


kata-kata nasihat dari lemon~ utk anda & diri lemon sendiri
*semoga berguna ye ♥*

  • first sekali,, be YOURSELF,, jadilah diri sendiri,, toksah nak beria jadi hipokrit,, nanti memakan diri sendiri,, walau tercampak ke tengah bandar or ceruk kampung sekalipun, jadi lah diri sendiri, biar orang kenal kita sebagai diri kita,, kalau nak ubah tu,, biar dari yang buruk ke baiklah,, kalau sebaliknya,, JANGAN!!!!tau? tau? tau? kalau orang nak kata kita gedik sebab kita lain sikit dari dorng ~BIARLAH,, kalau orang nak kata kita hodoh sebab kita ni x brgaya~BIARLAH, kata2 dorang tu tak de makna pun dalam hidup kite,, WEKK!! 
  • seterusnya,, jadilah seorang yang POSITIF dan sentiasa BERSYUKUR. jangan asyik memandang kelemahan kita je,, tengoklah kat kekuatan kita dan gunakan ia sebaik-baiknye. bersyukur dengan apa yang kita ada,, jangan bazir masa meratap apa yang kita takde,, ok?
  • ingat lah Allah sentiasa, kalau kita ingat DIA selalu inshaAllah hidup kite akan sentiasa dipandu dengan baik, jangan meringankan solat~ kalau kita ringankan solat kat akhirat nanti hukuman nye kena hentak kepala ke batu tau,, ADuhh sakitnye~!! jadi,, banyak2 berdoa, jangan tinggal sembahayang,, mengaji dll.


  • MASA, fuh!!  sangat pentingt au masa ni,, sebab masa lah kita da besar ni,, haha,, janganlah bazir masa eh,, rugi sangat! SANGAT! kalu bazir masa tahu x? ibaratnya kita tengah panas sangat pastu pegi beli asikrim, elok abis bayar je, aiskrim tu jatuh! wAAA!!! sedihnye, macam tu lah jugak masa,, gunakan sebaiknye, ehh lupe plulakk, jangan biasakan diri menjadi orang yang lambat atau on time,, jadilah orang yang awal,, itu yang sebaiknya~

  • BElajar lah sungguh2! ok,, ni semua orang da tahu kot,, ari kecik sampai besar semua orang dok pesan,, belajar sungguh2 eh, belajar rajin2 eh,, so,, sama lah masuk alam baru ni,, kena jugak belajar sungguh2 ni,, demi masa depan,, demi duit mak ayah yang da berapa puluh ribu  habis untuk kita belajar
 ok,, tu lah die,, rasanye,, lemon dah tak de idea lagi nak curah,, haaaa,, my dear friends~~!!! sila lah komen dengan memberi nasihat dan peringatan jugak untuk kami yang nak menjejak alam baru ni ye~

kalau tak keberatan sila lah bagitahu sekali korang nak pergi belajar apa?? kat mana?? meh la share ngan kami k?

akhir kata dari lemon,
EXPECT THE UNEXPECTED, SO WHEN THE UNEXPECTED HAPPENS, YOUR HEART WON'T BE BROKEN.
take care friends [ ♥ ]
wsslm
sharing is caring :)

3 comments:

Anonymous said...

pergh~~(nasyazwan)

Anonymous said...

pergh jugak~~(zaim)

NURUL NAJWA said...

perghh!! pehal guna anonoymous gak c zaim ni..?
whoaa!!!

~free application..menarikkan?..free application~