Thursday, April 21, 2011

jangan LAMBAT!!!!!!!!

assalamualaikum,,,
hari ni lemon nak MEMBEBEL,,,, sudah lame lemon x membebel,,, tapi hari ni lemon geram sangat dengan sikap manusia yang sering lambat,, yang sering not on time dan sering buat orang menungggu beria je,, grrr!

BAGUS SANGAT KE LAMBAT NI?????

x bagus langsung tahu x? kenapa tak bagus, sebabnye lambat ni melibatkan masa, masa itu emas, sekali masa berlalu, maka melayang lah die, dan tak akan berulang kembali, kita dah tak boleh nak fikir, "baik aku bace buku tadi" pastu kite pun pergi kat mesin masa, masuk dalam tu dan set balik satu jam yang lalu, there's no such thing lah, TAK BOLEH!! tahu x??? memang tak boleh,

tahu tak, bila kita lambat, nanti kita jugak yang rugi, kita jugak yang menggelabah macam itik hilang anak,,
 masa tu mula lah kita tak tentu arah,, otak da serabut,, "APA NAK BUAT NI" hadoiyai~lagi satu hal dah,, pastu mulelah tinggal2 barang lah, tak sikat rambut lah,, atau lebih extreme,, tak mandi pun,, gosok gigi je,, ini semua akibat lambat,,



haaa,, kalau kerja tu,, free free je kene marah dengan boss,, yang sekolah tu ,, ambik kau,, kene merit dengan pengawas yang berwibawa*ehem ehem*
SIAPA RUGI??? diri sendiri JUGAKK TAHU!

yang paling lemon tak boleh terima ialah apabila orang yang lambat2 ni buat kita menanti lama gila! BAGUS KE? YES, lemon akui lemon memang lebih rela menunggu daripada ditunggu, tapi kalau lambat gile melampau tu dah over lah tu,, dia boleh ganti balik ke mase yang orang tunggu dia tu *aduss, bahasa teruk betul* haha, kesian orang yang menanti tu ye dok,,?





 yes,, lemon tahu nanti orang tu akan kate;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
tapi kata2 itu tak mampu mengubah apa2, just boleh sedapkan hati sikit sebab orang ni masih ada budi bahasa, kan? kan?


*sebenarnya lemon tengah tunggu seseorang ni, tapi dia lambat, punya lah lambat dia sampai lemon sempat buat post dulu, haha

PESANANdari lemon,
bila kita lambat jangan salahkan orang lain contohnye
  1. ayah la ni lambat kejut adik!
  2. ibu la ni,, sarapan tak siap-siap
  3. abang lah ni,, bawak kereta lambat sangat
  4. mak aku lah ni suruh buat macam-macam
jangan salahkan orang ye, kalau kite sememangnye awal, kite takkan terlambat, kalau kite memang berdisiplin tentang mase kita takkan lambat, INSHAALLAH,, so marilah kita sama-sama muhasabah and berubah ya?


kata teacher zabaidah,

   " if you are on time, then you are late, if you are early 15 minutes, then you are punctual,"

sharing is caring :)

6 comments:

kiwi_baEk...! said...

like lah sgt2

kiwi_baEk...! said...

ko bengang sape senanye ni?? haha

apPLe said...

gaye ko mcm bengang ,,,sokong kiwi.. hoho... shak;; aku xkn lupe smpi bile2 mse mk ko bebel psl lmbt.. 3 tahun berlalu...xkn ku lupe....

LemoN~* said...

KIWI; adalah orgnye,, xkn nk habaq kt cni kot,, haha,,
APPLE; wahaha,,memori

p/s: be punctual guys! ♥

kiwi_baEk...! said...

kiwi adalah orang nyerr?? whats..?? apakah?? did'nt understand

oren_bulat~ said...

haha...lemon yg sgt strict pd masa..ingt kate2 tcer zabaidah.."you are punctual if you come 15 minutes earlier"..

~free application..menarikkan?..free application~