Thursday, April 21, 2011

kurus sikit2

nak kurus !!!!!! bulan april ni apple nak kurus BALIK !!! eh ~~ sebelum ni apple pernah kurus ke?? heii...mestilah pernah tau.. hehehe..kamu2 semua je yang tak pernah nak tahu apple pernah kurus sikit sebelum nak ambek result.. hehe..konon-kononnye"bet"= janji kot dengan erma nadia ...sesiape yang berat badannye turun paling sikit dia kena belanje.. memamng mase tu bertugkus lumus apple nak kurus ~~yelah..erma kt PLKN..memang ade "can"=tempat lah dia nak menang cabaran nih...tapi apple tak putus ase jugak...kat rumah apple tak makan nasi..senaman punye baiklah..**naseib baik kat rumah ade basikal joging..hoho.. pstu tak mampu nak beli tali skipping..apple pon buat lah menggunakan getah tempe...bergune jugak...kurus sikit lah mase tu...hehehhee..kembang balik bile amna shak jenot kate apple kurus..wakakkakaka... tapi mase ambil result tu erma dah pulang..cessshhh..punye semangat aku senaman last2 dia tak ade..tapi ok lah tu erma bagi semangat kat aku suruh kurus... hehee..
tapi sekarang ni apple rase dah gemuk balik !!!! arghh..streessss semule~~ biase lah dah takda pantang2...dulu ade jugak orang nak fight kurus dengan aku..sekarang dah tak de.. hoho...kat sini apple ade sikit tips2 senaman RINGAN ....KELUAR PELUH LAH JUGAK~~

Joget tektonik ; Tak ramai orang sedar joget santai, boleh mengurangkan lemak. Untuk lebih cepat pembakaran lemak boleh buat joget pantas. Senang, buka lagu yang power kalau dengar rasa nak Tektonik je. ahaha. Ini serius. Buat dalam bilik setiap hari.. 15-30 minit pun dah ok.

Kemas rumah jiran ; Rajinkan buat kerja rumah, mengemas, menyapu, mengelap cermin, mengemop, mencuci tandas! Lakukan setiap pagi. Bagus mengeluarkan peluh dan membakar kalori!

Keluar berjalan ; Keluar peluh dengan berjalan-jalan sejauh mana yang boleh. (Jangan lupa jalan balik sudah) Try berjalan kaki sambil tengok suasana sekeliling. Asyik terperuk dalam bilik 24jam ia menggemukkan.


Main bowling ; Keluar ajak kawan-kawan main bowling!! Angkat bola bowling memang memenatkan. Tapi ia berfaedah untut otot tangan!


Bersiar dengan haiwan peliharaan ; Bawa bersiar-siar haiwan peliharaan ke taman berhampiran, contoh : bawa kambing ternakan pergi meragut rumput kat belakang rumah jiran. Temankan dia sekali-sekala.

banyak lagi sebenarnye....korang mestilah tahu kan...hehe

ni gambar apple yang kiut mase tadika kot..comel sangat..tekalah apple yang mane.. hehe

ni mase darjah 6...dah senior mase ni....kurus tak???

ni mase tingkatan 5...senior jugak..saje ambek gambar2 senior~~~


ni mase 2 april 2011..gemuk kaN>??? sikit lah.....apple nak kurus lagi jugak !!!!!




sekian~~~nak komen2 boleh...nak mengate boleh lah kalau nak apple maki hamun korang~~

sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~