Thursday, December 10, 2009

cerita lagi..lalala~

nak membebel la..haha
hari jumaat lepas,kiwi and family sume pegi melancong..menyahut seruan kerajaan untuk cuti2 malaysia 2009,tp takla sampai ke sabah gitu..haha..ktorang sebenarnye nak amek ibunda kami yang tengah kursus kat kuala kangsar tu,tapi terlajak jadi percutian keluarga pulak..haha..
First skali kitorang petang jumaat tu pergi la kuala kangsar,sebab maleh nak gi kisdar..abah trus head ke masjid ubudiah,nak solat asar dulu..first time jejak..masya-Allah~punyela cantik masjid..Kate mr know-all-abah,masjid tu dibina dgn menggarap seni bina orang..orang.......orang....... moghul ke india tak silap..(hehe..lupe!)
cantik ar..lagi2 dalam masjid tu ade chandelier besar..n sbelahnye ade perkuburan diraja untuk semua keturunan suku sakat sultan perak darul ridzuan..lawa la~











gambar dalam masjid                                                                            view luar masjid ubudiah


ni entrance masjid ubudiah ke dewan solat lelaki..
air pancut tu lawa!


way to the makam diraja..kene kunci!



pmandangan indah dalam dewan solat..

malam tu kitorang trus g taiping..nak melawat zoo dy..and rase ape mendeye 'night safari' tu..so long mende tu xde la best sangat,sebab xnampak la haiwan2nye..entrance fee punyela mahal gajah.. tp takpe coz adik sye yg bongsu tu suke betul..!almaklumla,first time msuk zoo..malam tu dy cter sume yang dy nampak kat zoo tu kat sy sampai pukul  3pagi..!!!!!!! Dahsyat tak dahsyat...manekale kakanye tertido ngan lene coz ade animal-bedtime-story malam tu..haha~

then,kitorang melawat rumah baru pakcik kat Jelapang,ipoh..dy baru pindah rumah time tu..cantik,rumah banglo kat bukit jelapang tu~...lawa sangat!!!!!!!!best la tido kat situ..selese,nak masak pun best..ade 2 dapur yang besarnye cam ruang tamu rumah sy!

tu je..sekian~ nak postkan pasal cter avatar book 3 la pulak

senyuman manis alin sblum dy mngamuk malam tu!!..-,-'

sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~