Thursday, December 22, 2011

sedingin udara kuala pilah~

...ASSALAMUALAIKUM...
BEGIN WITH THE NAME OF ALLAH...
ALHAMDULILLLAH 
HARI YG SGT INDAH...
DARI PG TD AROUND 5PG SAMPAI SEKARANG STILL XBERENTI2 LG HUJAN
SEOLAH2 MERESTUI DAN MERAHMATI SESUATU,,
(macam tahu2 je esok budak uitm nak cuti)
SELAMAT MERONGGENG  BERCUTI SISWA SISWI UITM

TARIKH : 22 DISEMBER 2011
EVENT : KUIZ2/TEST2/
RESULT PMR~~
( pmr  ape lah sgt..... senang je kan? )


kepada candidate2 pmr yg baru meningkat dewasa ni...
yg nak amik result hari ini,...
apa2 pun result anda...
JANGAN risau...JANGAN kecewa....JANGAN terlalu gembira...JANGAN sedih...
always look ahead....!
masa anda masih panjang~
(kesian sekolah lagi)
banyak lagi yg anda akan tempuhi...
dunia ni bulat...
korang dapat result 8E+ pon xsemestinya anda xkan berjaya,,,
dapat 11A- pon xsemestinya anda akan berjaya...
ini adalah lumrah...
thats why you must always look ahead~
PMR bukan pitstop anda.....~
lepas ni ada spm....muet....final test every semester...hingga lah ujian terakhir anda....
ujian di alam barzakh ~



apa2 pon result anda...bersyukurlah...
sebab Allah tak tetntukan sesuatu mengikut kemampuan anda...
mana tahu kalau korang  dapat 9A+ korang akan menjadi bangga diri hingga gila meloncat2 kerana terlalu gembira sampaikan melanggar kereta pakcik gate korng lalu mati~ ~ 
tak pon contoh yg lebih baik... mungkin result yg terlalu baik akan menyebabkan anda pindah sekolah
lalu menyesal...(merepek lagi)

kesimpulannya Allah lebih mengetahui dan tiap2 ketentuan itu punyai hikmahnye tersendiri..
dan mmg diakui mmg pahit menelan sesuatu yg sgt menyedihkan....
mmg susah and bukan senang untuk bersabar dan menerima hakikat...
TAPI........ sesunngguhnya Allah bersama dengan orang yg sabar..
JANGAN LUPA! 
Allah tidak menilai kejayaan seseorang tetapi Allah menilai setiap usaha yg anda letakkan ke atasnya,,,
indah tak sabar tu??

kepada yg dapat result yg baik tu,.... jangan lupa berterima kasih kepada guru2 ibu bapa serta kawan2...
TOLONG! jangan buat muka blur... mentang2 ko dapat 9A+... hahahhaha


dan yg tidak bernasib baik...ingatlah bintang2 di langit xkan terus berkelipan...
dan ingatlah pelangi yg indah pasti akan hilang...( lagu kawan - unic )

dan yg tidak bernasib baik... jangan terus kecewa..jgn bersedih...
masa depan anda masih jauh... put all ur trust to Allah...
azam yg terbaik untuk SPM...
SPM penting kot...

kawan-kawan...guru-guru serta ibu bapa....
jangan lupa memberikan semangat kepada mereka...
sebab mereka telah berusaha dan tidak ada sesiapa yg mintak
nak dapat result teruk  tak berapa bagus...~

sekian... sedingin udara kuala pilah hingga berkabus....~





sharing is caring :)

5 comments:

KID said...

ntah,yg dpt gempak tu takyah ngde2 nak pindah,,nyesal nnti.haha

Nasirah noor said...

yup...nice post ukhti..tetibe rse rndu sgt kt simpng....

Nasirah noor said...

yup...nice post ukhti..tetibe rse rndu sgt kt simpng....

kiwi_baek! said...

kid nampaknye berpengalaman~

ranofa said...

hahahaha :)

~free application..menarikkan?..free application~