Sunday, April 24, 2011

ACCIDENT! KEMALANGAN! noooooo!!!

assalamualaikum, 
topik yang lemon nak ketengahkan hari ini ialah kemalangan~

baiklah,,sekarang ni remaja2 lepasan spm macam saya ni tengah teruja sangat nak ambil lesen,, yelahhh,, siapa tak nak belajar bawak kereta kann?? macam satu tiket pelepasan dan tanda kebebasan je ada lesen ni [walaupun realitinya x bebas mane pun*hehe]

walaubagaimanapun,, kita kena ambil berat dan ambil kisah berkenaan kemalangan, sebabnya , kemalangan ni boleh berlaku, bila-bila masa je, di mana-mana je, tanpa ada loceng peringatan ke ape ke yang nak bagi tahu kite yang kite dah nak accident ni,,


nanti nyawa dah melayang x boleh nak buat apa dah~ sadis je hidup

*influence tgok vid kompilasi kmlgn ngeri*
*sila buka link ni*
http://www.facebook.com/home.php#!/permalink.php?story_fbid=219671124710128&id=100002022047559&notif_t=share_reply

memang ngeri sangat lah tengok video ni, so pergi lah check it out, and ambil pengajaran


yess, memang maut tu di tangan Allah S.W.T, tapi kalau kita berusaha mengelakkannya berlaku adalah jauh lebih baik daripada kita menyumbang ke arah  berlakunya accident

FYI juga, malaysia merupakan salah satu negara yang mempunyai kadar kemalangan yang tinggi,,,,,,,,,,
SAMPAIKAN, ade setengah negara tidak mengiktiraf lesen negara kita disebabkan kadar kemalangan yang tinggi itu.


 nak ke nasib kita macam ni??
drive safely guys, drive well,, drive slow, follow the law,
*jgn lupa baca doa ye~*


sharing is caring :)

2 comments:

dayfeda hassan said...

alamak..xmek lsen lg lor..wakakaka

husna assaedah said...

http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.115921771822749.25910.100002147805362
amek pengajaran~~

~free application..menarikkan?..free application~