Saturday, April 23, 2011

tempat letak basikal jepun-CANGGIH!

Fuh, Kagum betul aku dengan teknologi kat Jepun ni. Kalau korang nak tau, diorang ni suka bawak basikal sampai menyebabkan tempat letak basikal diorang ni menjadi sangat terhad. Untuk atasi masalah tu, diorang pun buat la parking bawah tanah ni.
japan bike storage 1 Tempat Letak Basikal Jepun  Canggih & Smart
Parking ni nampak macam simple, masukkan kad, pastu simpan basikal tu. Teknologi diorang guna ni macam dalam movie iRobot, cuma dalam movie tu boleh simpan kereta tapi diorang simpan basikal. Cube korang tengok video.
Agak-agaknya kalau buat kat Malaysia, boleh la buat simpan motosikal pulak. Nanti takde la sibuk-sibuk hilang.
japan bike storage 2 Tempat Letak Basikal Jepun  Canggih & Smart
japan bike storage 3 Tempat Letak Basikal Jepun  Canggih & Smart
japan bike storage 4 Tempat Letak Basikal Jepun  Canggih & Smart
japan bike storage 5 Tempat Letak Basikal Jepun  Canggih & Smart
japan bike storage 6 Tempat Letak Basikal Jepun  Canggih & Smart japan bike storage 8 Tempat Letak Basikal Jepun  Canggih & Smart
Perbezaan antara parking bawah tanah dengan parking biasa…. Mane lagi smart??

sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~