Sunday, November 29, 2009

Nur Kasih

woohow..malam tadi memang malam yang gile2 punye bersejarah untuk kiwi n fmily..mane taknye,kitorang balik kampung untuk raye korban,tup2 malam sabtu tu episod terakhir drama Nur Kasih,yang memang tengah hot meletup berkecai kat tv3 tu..

camni ceritanya..........

seawal jam 8.30 kitorang semua dah siap untuk makan malam la kan...ditemani cahaya lmpu kalimantang..yang arjuna semua just pegang perut tunggu makanan yang disediakan oleh para isteri mereka di atas meja, manakala kanak-kanak yang tidak berdaya untuk menyampaikan diri mereka di atas kerusi cuma duduk di bawah..beginilah realiti kampungku yang tak cukup kerusi kat meje makan tu..then,bile semua yang leleki dah habis makan,,yang perempuan a.k.a makcik2ku termasuk makku sendiri trus menyerang meja makan..maka Nur Kasih pun bermulalah...banyak betul sorakan, laungan mhupun rengusan oleh pihak2 berkenaan..misalan : "mane adam nih.." "hei..nur ni..pandang la tepi..."  "jangan la kawin..!!!!".. " sebuk je si sarah ni..tanye mak die pulak asal die xbaik.." " eh..??tak kawin..??" "haha..kne tipu.." dan macam2 bende lagi la..sampai ayahanda sy pun kate.."hei,,kalau mak korang ni,bawak gi stadium tengok nur kasih ni,mau bawak mercun time ending,letupkan malaysia/.." hihihi...mane taknye,baru tengok kat kerusi meja makan ,dah sampai macam tu skali...geli hati tul..!


Apepun,seinfiniti penghargaan dan tahniah dan salutan diberikan kat semue plakon2 drama ni..wat la cite camni ag,ble tgok mak ak jd cm2 lg...ble kite gmparkan industri ni ngan filem yng membuka hati semua pihak...he3

sharing is caring :)

1 comment:

fidahchomell said...

nur kasih mmg best pon...hehe....nice blog!

~free application..menarikkan?..free application~