Monday, June 25, 2012

THE ARRIVAL OF DAJJAL~


.......assalamualaikum.......
baru-baru ni kiwi join satu ceramah.....tajuknye THE ARRIVAL OF DAJJAL~
nama ustaz ni USTAZ JASNI ...

actually nye niat asal nk pegi sebab nak dpt kupon kolej je pon....*time tu blum timbul niat ikhlas lagi....

tapi dengar lama2 best pulak... jadinye PERANAN PENCERAMAH OR PENDAKWAH NI AMATLAH PENTING!!!

kalo byk cakap xde input pon xbest jugak....sonye dlm kiwi cuba menumpukan perhatian...

terfikir jugak di benak hati luluh ni... * macam mana lah kalau dlm masa terdekat ni si dajjal tu nk turun?

hmm.... nauzubillah kan??? sebab once upon a time dulu kiwi pon pernah teringat ustazah kiwi cakap...

" saya kalau boleh pilih nak mati tu macam mana... saya pilih mati before kedatangan dajjal...
coz time dajjal ni dah datang sudah tiada lagi golongan orang yg berilmu dan al-quran pon sudah diangkat...."

jadi antara input yg dapat kiwi kongsikan kat sini~

1. Dajjal itu diantara matanya di dahinya tertulis perkataan kaf fa ra... *kafir*
2. Buta mata kirinya


*Hadis Huzaifah r.a katanya: Rasulullah s.a.w.telah bersabda: Dajjal ialah orang yang butamatanya sebelah kiri, lebat (panjang) rambutnyaserta dia mempunyai Syurga dan Neraka.Nerakanya itu merupakan Syurga dan Syurganyapula ialah Neraka (Hadis Sahih Muslim) 


*Dari Qatadah, beliau mendengar daripada Anas bin Malik bahawa Rasulullah SAW telah bersabda ; " Tidak ada seorang nabi kecuali ia telah memperingatkan kaumnya terhadap sang pendusta yang buta sebelah mata. Ketahuilah bahawa Dajjal itu buta sebelah matanya sedangkan Tuhanmu tidak buta sebelah mata dan di antara kedua matanya tertulis "kaf", "faa", "raa". -Hadis riwayat Muslim


3.hanya mengambil masa 40 hari untuk mengelilingi dunia dan menyesatkan manusia dgn bantuan syaitan~
p/s : ustaz ni cerita betapa bersungguhnya syaitan akan membantu dajjal ni untuk menyesatkan umat nabi muhammad....~ and dikatakan antara cara dajjal ni cuba untuk menyesatkan manusia adalah dengan menurunka hujan di kawasan yg sgt kering kontang di mana sudah tiada air... dan ketika itu dia akan mempercayainya sebagai tuhan....~

4.berlakunya peperangan dan perpecahan kaum.... *sekarang ni pon dah byk peperangan...~

Tidak akan berlaku hari kiamat sehinggalah -umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi di satu tempat. Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi disebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok 'Gharqad'. (Sahih Bukhari dan Muslim) 

5. gempa bumi di beberapa tempat.... *byk kan sekarang ni gempa2 ni??

sebenarnya dah byk pon tanda2 kiamat yg dah berlaku....sedar tak sedar je... and kadang2 benda ni dah jadi macam satu propaganda manusia... *transformers tu dajjal lah... macam2 lah... and dikatakan budaya2 rock2 and barat ni mmg dah kearah kedajjalan dah... haish... dajjal sungguh lah dunia barat ni kerana telah mendajjal2 kan kita....

6.kena kuatkan iman and teguhkan iman untuk melawan tentera dajjal ni dari sekarang... dan pastinya bulan ramadhan and syaaban ni lah bulan yg paling terbaik untuk membetulkan diri sndiri....

actnye byk lagi yg dia cakap and cerita... tapi kadang2 lari tajuk jugakk.... byk cerita pasal hantu jeee......bila penceramah tu dah mula melencong ke arah lain kiwi pon start lah melencong membelasah game dekat i phone kawan2~.....

okey... and diingatkan juga sentiasa beringat2lah akan dtgnya hari kiamat serta baca doa akan dijauhkan fitnah dajjal........................~

ada jugak ustaz tu bg doa dia.. tapi xsalin pulak..




sharing is caring :)

3 comments:

LemoN~* said...

thnk u~!

Anonymous said...

thank you jugak kiwi~ takut pulak

Miss. ciku_cika said...

amalan yg baik jugak ni ha:

10 ayat terawal dan 10 ayat terakhir surah al-kahfi.

~free application..menarikkan?..free application~