Thursday, December 23, 2010

detik2 perjuangan..~

salam..hye kiwi di sini..memandangkan semorang dah b'cuti..termasuklah bebudak buah yg len...[oren:xde internet, lemon: gi mlancong, apple: ntah tgah watpe..xabes2 lg berjoli , dan banana: terus menido..],kiwi amek ksempatan mane yang menyempat ntok menceritakan hikayat2 kami semasa 1 bulan berada di hostel sliss yang indah~

hari dan perjuangan kami bermula pada hari ahad 21 November 2010..kiwi xtau ape yang berlaku awal hari itu karena gue datang punyela lambat ,pkul 7.30 malam br sampai hostel..ahaa..ingat hostel ni bapak dy punye..ingt lagi ayat2 tcer zana time kantoi blek lmbat dulu2...dan start malam itu kami belajar sama2 sebab luse nak start exam..soklan spot berlegar2 diruang gelombang udara sekolah2 pada malam2 itu....dan exam BM..23 Nov, Selasa..kami mmulakan pjuangan p'tama kami.. Alhamdulillah, xde sape yang pengsan lepas habis exam tu..
Cerita pasal dewan, emm...sebelum tu, pagi BM tu kami ada sentuhan azimat...Ibu bapa datang ntok bg restu n semangat pada anak2....supaya mereka buat yang terbaik ntk SPM ni..dan sebab kwujudan sentuhan azimat ni jugakla yang buat kiwi ekstrem gabra nak jawab exam..boleh ke tak ni..best ke tak krgnnye,tulisannye,ayatnye...haha... Terasa harapan mak bapak yang besar tu terpikul  kat dua bahu comel ni...Time tu petang, bole pulak ade 2 budak prempuan tkedek2 masuk dewan lambat. Exam BM ktas 2 mula pukul 2 petang, 2 petang la diorang sampai..dan bila ditemuramah, rupa2nya diorang ingatkan exam mula pukul 2.10 ptg...ahaha... Br hari first dah brani lambat..aiseh.....

suasana di pagi nak exam

That day's tomorrow was the English's time..!....grrr,,,,cuak2.....kiwi rse cuak gle,sebab takutla idea xle keluar time exam....tp alhamdulillah jugak, xde sape yang pitam pun mase kluar hall... Tapi ak rse nak menjerit je time abes exam BI..Nape?? sebab esoknya adalah SEJARAH!!!!-subjek yang killer ntok hari2 ak...dah la spatah haram pun xbace kat rumah, tetiba dah nak amek exam. Tak ke bunuh diri namanye tu... Seb baik dengan kuase Tuhan, xde pun yang even cramp pun mase tamat exam sejarah kan..maksudnye tu=boleh buat la tu.. Kawan2ku gojes~

see~ pagi exam pn still m'bce lagi.....

Cerita bersambung mase next week..Isnin,28 November subjek Math....Alhamdulillah gak, everything still smooth then.. Tapi esoknyer-PSI..!!! Teringat pulak dekat ustz. Rahim terchinta... Dulu, ustaz p'nah cakap.."Nanti lepas keluar dewan periksa, ustaz nak tunggu dekat luar dewan. Nak check satu2 k'tas..berconteng ke tidak..! Tak conteng,kosong je..ustaz ketuk!" [mmaf sekiranya terdapat penambahan /kekurangan alihbahasa]......ha3...Malangnye ustaz balik kampung masa 29 Nov tu... Anyway, 3hari sebelum tu, ustaz ade jumpe kami, bagi amanat buat kami...ajar kami bertawasul,bagi pen2 biru untuk kami jawab exam(mase PSI tu rata2 kiwi tgok smorg gne pen biru yg sme)...dan doakan kejayaan kami..Thanks ustz..wpun PSI agak mencabar, thankfully to God, xde sape meracau mase kluar dewan...Tapi esoknye...ADD MATH,beb!! Subjek pembunuh bagi kbanyakkan pelajar t'masuklah kiwi sendiri...dan bagai dah ditentukan, boleh pulak aras addmath tu punyelah tinggi mlampai..bak kate Nami, dah takde ruang dah nak tinggikan lagi........................................then, smorg t'kedu bila melihat soalan 25....Binomial graph?!..waaa...amende nih..! Tula, mase cikgu ajaar,wat bodo je...padan muka sama kamu la, kiwi... Memang yang part tu, kiwi men hantam 100%....uisyhhh.....da la spm, leh plak hantam2...cr maut betul...

And,the next week was the science week! Medan tempur buat kawan2 science students tetapi temporary honeymoon buat bebudak akaun....Camne? Susah? Hmm..entahle.... b'mula dengan fizik (khamis), chemistry (isnin 5 Dec) dan biology (rabu 7 Dec).............. ~o~... [xde komen]
Nyway, sweet 17 ntk 2 orang yg mnyambut bday mase hari jumaat (3 Dec) dan sabtu (4 Dec). Sian diorang, nila first time and last time diorang sambut birthday dekat sekolah.. Great wishes to biela n ain k~


kek ain~

suasana masa nak masuk hall

jgn memain, kami exam2 pun niaga gak tw~
[dayah la..si mata duitan!]

 mun n jannah (mse exam chemistry)

(teka, tulisan sape? Klu: mestilah seorang budak akaun~)

 papan azimat~


 dan last sekali, masa 16 Disember tu (birthday ckin)..untuk paper Quran Sunnah yang mula pada pukul 2.00 petang, masa nak masuk tu semua orang sibuk pasang alarm pada jam masing2..tapi tak sehebat nasirah yang bawak jam ayam dy...haha..lawak betul.... Bile habis je exam, 4.30 petang tu,terus "rrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnngggggggggg!!!!!!!!!! Good morning~".. b'gema satu dewan..tu tandanya kami dah MERDEKA!!^^...
Petang tu jugak, hujan turun membasahi bumi simpang lima seolah meraikan kehabisan + kmerdekaan kami~


Lastly, thanks kpd cikgu2..thanks jgak kepada Pn.Mahayani + cikgu2 pengawas peperiksaan yang lain , yang semua'ny baik2 + sporting... Tggu nanti bulan 3 tahun 2011 kite jumpa lagi untuk result SPM. Doakan yang terbaik, moga kita MELETUP tahun nih...Batch 19 sliss jjang!!!~~

(opss...budak ekonomi xabeh exam lagi la...ha3..good luck!)


sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~