Wednesday, November 17, 2010

salam aidiladha

suasana pagi di hostel

suasana hening pagi raya di kampungku..


Allahuakbar..Allahuakbar~.......sayup-sayup takbir bergema, start dari malam tadi..., syahdu terasa....
Salam aidiladha kawan2...Ape citer korang pagi ni?? Yang lelaki slalunye ikut ayah pergi masjid, solat sunat, yang perempuan selalunye kat solat rumah je..then tolong mak masak2.... Lepas tu budak2 ikut pergi masjid , tengok lembu kene sembelih.. tula senario tipikal yang biasa kita lihat saban hari tibanya raya aidiladha... Manakala, kat Tanah Arab sekarang ni, para jemaah haji tengah berada di mina, lontar2 jamrah dan dapatkan tahallul..moga haji mereka mabrur...

Yang penting kwan2 , sempena raya haji ni, kita kenela amek iktibar daripda pengorbanan nabi ismail dan nabi ibrahim dalam melaksanakan perintah Allah...Walau sayang, perintah Allah tetap kene laksanakan kan. Okey, salam aidiladha buat semua, selamat bercuti buat budak2, kami senior kene tempuh spm lagi....!
Hehe..last words: berkorbanlah,jika anda sanggup berkorban, anda akan dapat mengecapi hasil yang lebih hebat!


salam aidiladha!


dan selamat bercuti!

sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~