Monday, March 15, 2010

g pwtc~..

let's go fun..!!!!!!
hari sabtu ahri 2 ubk ad buat lawatan ke karnival pendidikan mara di pwtc..
tapi yang kelakarnye..pegi sana cam nak pergi b'kelah pulak...masing2 bawak makanan banyak2...ish3 diorang ni...

time nak jalan,,,,nampak tak pakcik topek 2...???

kat sana memang agak seronok la..maklumla,orang sg besar g kl [pujian ni khas untuk ak]....so cam seronok sikit.. Masuk2 kat dalam pwtc tu....aiseh..punyela ramai homosapien kat situ..Tapi yang xboleh blahnye, kitorang je yang pakai uniform sekolah...sampai ade yang tegur, "aik ponteng sekolah ke"...eisy pakcik..tengok kalendar la..sekarang kan cuti.

Kat pwtc tu ramai orang coz ade 3 fair sedang b'jlan di sana : MATTA Fair (Malaysian Travel Fair), Pameran Pengantin ngan karnival Pendidikan MARA.....

Dala starting masuk pun boleh t'sesat..haha..xjumpe pintu masuk..abaikan sumer tu.. Tapi agak jenuh la nak mencari kat mane karnival 2...tup3 jumpe la dy t'sorok kat sebelah matta fair tu.. Then,pergi sana banyak input yang kitorang dapat...ade banyak pameran universiti yang dimana kita boleh isi borang ntuk apply u tu.. Tapi kawan2, sebenarnye karnival ni sesuai untuk orang yang lepasan spm nak cari u mane yang sesuai untuk diorang,,(so,taun depan jom pergi ramai2..!!!) ade gak la jumpe akak2 F5 taun lepas..semangat gle diorang!~

memang keletihan..tapi gamba jangan lupe =p

1.sebenarnye saje nak snap gamba,..tetibe zati pandang..perasan la tu..hehe..
2.gamba angkasawan m'sia..kat sana ad satu dinding yang dipenuhi dengan lukiasan pasal m'sia...!!!

gah..lambang pwtc...

Kat sini nak kongsi sikit la pasal satu pamplet yang  dapat diambil kat sana..pasal nak study medic kat mesir.. Sebenarnya,dalam banyak2 tempat,timur tengah adalah peluang t'besar bagi kita ntk g oversea sebab kita ade BA kan.. So, bagi kawan2 yang b'minat ntuk g oversea, korang akan amek 3 jalan, sama ade amek  A-level, foundation,asasi..IB pun ade gak,or p'gi melalui IPTA/IPTS..depends kt korang la...

Pamplet pasal medical study in Mesir


p/s: walau macam mane pun tingginye impian korang, kalau xdisertai ngan usaha tak gune gak kan..so, study btul2 dulu ek..insya-Allah, Allah akan buka jalan t'baik untuk korang! =p

sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~