Tuesday, March 16, 2010

ape semua ni??!!


patut ke semua ini t'jadi pada masyarakat zaman sekarang..t'lalu b'open minded sampai mende ni pun pandang sebelah mata??...ish3...xpuas hati betul.. tengok gamba2 tu pun dah rase geli geleman tahap b'bulu...eeee...kalo sy..hmm..sebelah kaki pun xnak masuk..malu la sikit..

Pembukaan kedai2 yang menawarkan barangan a.k.a gadjet seks secara t'buka seperti m'bawa impak yang sangat negatif pada masyarakat kita.. Cuba kita fikir..p'bukaan kedai2 macam ni kompem la sebab ad p'mintaan or ade orang yang nak kan..and bile kedai2 cenggini dah banyak kat pasaran,senangla diorang nak dapat beli barang2 tu..n kesannye,orang semakin galak b'zina..ish3..mungkin ad yang gunekan untuk kebaikan,tapi berape persen sangat la suami isteri yang tamau anak kan..??cube pikir logik sikit...


dan kini,kita dikejutkan dengan pelbagai,beratus hatta dah xt'kira dah berita pasal orang buang anak ni...dan puncanya???....semorang dah tau...siape yang salah..?mungkin ia b'punca daripada didikan yang salah,parents,rakan2 or lack in religious knowledge, tp still,masyarakat pun kne ar diconsiderkan sebagai faktor utama kan?.. Kalau masyarakat [means:kita semua la] duk b'diam diri tengok je, sampai bila pun masalah ni takkan selesai,right?
hukum hudud tuhan pun tak nak dilaksanakan,sebat 100 kali atau rejam sampai mati tu adalah wajib dikenakan pada para penzina..sedarlah wahai sahabat..jika hukum dunia pun sudah sangat2 t'lalu menyakitkan,camne pulak ngan azab kat neraka kelak..mampu ke kita menanggungnya??? untuk dimasukkan rantai besi panas api neraka ke dalam mulut dan dikeluarkan melalui kemaluan,sehingga badan kita hancur luluh lebur??nauzubillahiminzalik.. oleh itu, elakkanlah daripada t'jebak dengan maksiat zina...
sharing is caring :)

1 comment:

knight_121 said...

betul2,ish2 apa nak jadi ngan budak zmn sekarang kan?

~free application..menarikkan?..free application~