Monday, December 28, 2009

kiwi g jalan2x~

Kelmarin kiwi n family pergi jalan2x a.k.a family trip 2 ipoh..
pakcik buat kenduri doa selamat untuk rumah baru dy..best wooo..~
kadang2 rase seronok pulak ble dengar cerita abah kiwi pasal pakcik..kate abah,dulu pakcik nakal...
Sampai dy boleh lari menyorok kat belakang tong sampah besar kat pekan sg besar coz takut kene rotan dengan nenek mase kecik2 dulu..
kesimpulan: pakcik nakal,nenek garang..haha

Tapi bile pakcik besar,dy mmg berjaya..kate abah lagi,pakcik ni jenis yang workaholic..sebab tu dy kawin lambat..haha..Tapi tengokla sekarang,rumah besar, dah ade syarikat sendiri.. Kedudukan dah mantap la.. Orangnye pun baik..bangge ade pakcik cmtu..


anak dy comel gile!

Time nak pergi ipoh tu,abah amek laluan batu gajah... Saje nak ikut jalan dalam.. Tau ape yang kitorang jumpe?? Kitorang nampak satu kapal korek BESSAAARRR.... Lagipun,Batu Gajah terletak dalam lembah kinta, kawasan perlombongan di malaysia ni.... Patutla kat situ banyak lopak a.k.a kolam besau2..
Rpe2nye bekas tinggalan lombong timah.. Sekarang ni kapal korek tu dah jadi muzium.. Real punye!





tu haa..yang kat blakang tu kapal korek nye..
name muzium ni..THE LAST TIN DREDGE..
camtu kot~


Rase nak buat trip kat situ je..
k tu je nak coret sebab boring kot..haha...
tengok pakej ni setiap hari,tapi xsiap2 pun....haha......
sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~