Thursday, June 14, 2012

apa kata kalau korang............

ni ciku suggest buku2 untuk di baca. walaupun ciku sendiri lembap sikit bab2 membaca ni. tapi ciku still buat jugak inisiatif untuk jadi rajin.


antara inisiatifnya nak jadi rajin baca buku ciku selalu tiru style cik cika..

cik cika akan sentuh satu buku setiap hari. minimum cika akan baca 2-3 page . lepas tu cika akan mula bertanya-tanya pasal apa yang dibacanya. walaupu 2-3 page still baca kan?

 ni suggested buku yang rasanya korang kena baca kalau dah penat tengok movie alice and wonderlands, atau pun penat tengok movie lelaki berlari episod 92. atau lelah dgn politik malaysia. boleh la jenguk jenngah buku-buku must read ni!!


pendekatan dakwah. kalau nak lagi tulen dan asli dari ladang boleh la cari tulisan dari sheikh mustafa mashur. yang ini sekadar cadangan.

buku ni memang ciku excited nak baca. kawan ciku baru je bagi. khas untuk wanita tapi lelaki memang sangat patut baca buku ni.


kalau dah tak nak sangat baca buku. at least baca la yang ni setiap hari. berapa ramai dari kalangan kita yang tinggalkan benda ni walaupun ..

dah 10000 kali join program.

1000 kali g tamrin .

 290 kali g motivasi.

377 kali g seminar.

n hari-hari baca kat asrama dulu. .

 Allah , ingatkan kami tika kami lupa.

ni dia must read>>

 okeh. moga bermanfaat post ini. dan moga mendapat sambutan hangat dari semua pembaca ttg kempen membaca . dengan ini ciku lancarkan dan rasmikan kempen membaca al-hadi. (yang ni sesaje je)
sory author lain. ciku mmg sesaje ni. x de niat pun nak buat kempen.

sekian sahaja.

assalamualaikum. whb

salam program nilam untuk semua.
sharing is caring :)

6 comments:

haru_maki said...

huyooo ciku. dah bukak buku df! >,<

Miss. ciku_cika said...

yeah saya bukak.

tapi seriously, ciku x suka baca buku~

JOM baca buku sahabat2~

KID said...

eh ciku,,pinjam buk df tu.siyez ak sgt memerlukannye skang ni!!

kiwi_baek! said...

ak support kempen membaca ni 110% sebab aku mmg kene start bace buku pon.. hehe

haru_maki said...

kami xdapat lagi buku df. tp maza yakni pun xbukak T^T. nak balik msia beli bukuuuuu!!!

oren_bulat~ said...

KID: kalau nak pdf dakwah fardiyyah mustafa masyhur:

http://images.umaralfateh.multiply.multiplycontent.com/attachment/0/R51sLQoKCsEAAAh2C8o1/Mustafa%20Masyhur%20-%20Dakwah%20Fardiah.pdf?key=umaralfateh:journal:15&nmid=79540328

~free application..menarikkan?..free application~