Sunday, July 4, 2010

nucklearing~

wat..nuklear???!!!
haha..jangan saspen...
selasa mggu lepas, kitorang g lawatan ke Agensi Nuklear Malaysia , Bangi
Memang best ar sebab orang2 kat sana welcoming giler....
Pandai2 pun sempoi...
walaupun pada mulanye kitorang ingat tak jadi, (yela, kate bertolak pukul 10..alih2 g kol 12.30 pulak )
tapi memang fun abes ar kat sana.. insya-Allah pengalaman dan pengetahuan pun banyak gak..
sekarang baru kitorang tau yang nuklear ni kegunaan dy memang superb punye banyak
bukan setakat duk wat BOM je...
Kate orang kat sane tu, orang gile je yang buat bom tu,, sebab dy gunakan sesuatu yang berguna untuk mencederakan orang len..
baik amek nuklear tu buat jana tenaga,perubatan, perindustrian kan lagi bagus..
tapi disebabkan kitorang datang lewat, kitorang just pergi ALUTRON je
Kate encik kat sana tu, sebenarnya ade banyak seksyen untuk nuklear malaysia ini, depends kat kegunaan dy la...............
Yang kitorang pg tu tempat electrobeam, diorang guna beta particle kat sana (electron) , sebab tu nama tempat tu alutron kot..
anyway thanx kat kak jamilah ngan pn aisyah coz dah bagi banyak gile ilmu kat kitorang..
Rase nak pergi lagi je...huhuhuhu~*

[umi n aj<3]


sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~