Saturday, August 14, 2010

exco senior? mantan? pencen? haha...

~smkasl yg indah permai~

salam~
orait. sekarang dah ogos..Bln 8 merupakan bulan yang boleh bt orang cam nk semput.
Npe? Sebab cahaya ke'peperiksaan' tu dah bersinar2.. Minggu depan budak2 F3 nak trial. Pas raya diorang pekse. Kite? Waa..ramadan dah tiba, nanti beraya pulak=beraya sambil bwk buku.
haha,coz trial candidate SPM '10 adalah slps raya.

Bagi memberi jalan kepada warga2 pelajar F5 nak concentrate study ntk spm, maka'ny pihak sekolah pun lucutkan..ehh serahkan tugas mereka kepada dak2 F6 n F yang bakal memerintah dan menerajui pentadbiran asrama 3 blok smkasl. Pelantikan tu dah dibuat 2 mggu yang lepas. Rse syahdu pulak kitorang tgok kawan2 serahkan bende bulat2 panjang silinder tu kat dak2 baru,coz teringat taun lepas diorang yang amek dr exco yang lg sebelum'ny.. Dlm hati rase, "ooo..taun lepas kte amek,taun ni,pd mase yg same kte pulak bg"..(cewahh,,prasan pulak gne word 'kite'..ahaha..p/s:ak bkn exco)....Ttbe (kjadian ini berlaku mse time gotong royong asrama mggu lepas) ustaz rahim msuk asrama. Nak bg taklimat sikit. dan beliau memanggil exco2 yang xnak dipanggil sbg exco lame, ttpi exco SENIOR~..exco tue..hihi.. untuk ke depan sebagai saf kepimpinan di aspuri ni.

Ade la sikit2 ustaz ckp mende2 pasal asrama, tp ttbe pulak bdk putera pasang lagu nasyid. Ramadan pulak tu..! Ape lagi, nyanyi la..sian ustaz..haha.

barisan exco senior n junior. Mereka menyanjung pepatah yang tua dihormati,yang muda disayangi, so'ny yg senior di depan, yg junior dilindung di belakang....

contoh exco yang suka main..opss..yg enjoy mlakukan tugas.
Tuba: poyo je tu..haha

hmm..bile dah pose..xingat dunia.
tula bdk2 batch 19..

ustaz ade la bagi sedikit taklimat pelaksanaan program sepanjang bulan Ramadan ni. Alhamdulillah, banyak program telah ditambah bg meng'extra'kan pengimarahan bulan yang penuh keberkatan ni........kitorang F5 rse bersyukur sebab mende2 camni dilakukan time2 kitorang nk exam... Hrp thn ni booosst naik ar result kitorg~!!!

Encik ketua warden yg kami sygi dan sanjungi.

Hihi..rse pelik tak baca post ni? Saje je..xde keje...cume rase seronok pulak gotong royong mggu lepas. Smuanya smooth and steady je..(mne taknye, dapat tgasan bersihkn court ngn longkang keliling je..huhu..)....kitorang dah senior yang tahap nk tinggalkan skolah bt selama2 nya..[ayat ini mendapat pengecualian bg bakal2 f6 dan guru]. Rse sayang tu lebih sikit,esp kat kawan2 yang dah mbersama2 mengharungi pahit getir perjalanan liku hidup ostel selama 5 tahun..[ahaha...memori tcer zana meng'round' aspuri memalam smbil bwk rotan menerjah pulak..memang bersih ar ostel malam tu..credit 2 tcer zana,klu xde beliau ,ntah smpai ble pun kitorang xkan usik cermin dorm ngn bp tu..]. Okay, anyway perjalanan masih kaw2 pnye jauh, dan hidup ni mmg xde end kan, sebab selepas mati pun ade lagi perjalanan nye.. TankQ for reading~!!




peace~ *contoh budak yang ske men2 dlm situasi perhimpunan

haa..lpe nak citer.. Sebabkan kitorang da abes blaja fizik, kitorang wat kenduri makan pulut.cam ala2 kesyukuran gitu..!!..seronok..orang kelas sebelah belajar, kitorng sibuk mlantak..hihi
pulut: shida bwk
sambal: rospalella kot
yang penting sedaaaaappppp!!!
[maaf buat sesape yang membaca post ini di waktu pagi bulan ramadan..xde niat ek..]


ok semua..sila point pada jijah yg mkin tembam tu..haha


sharing is caring :)

1 comment:

husna assaedah said...

post ni ak plg x blry blah..hbs blaja fiz..mkan pulut..hahaha

~free application..menarikkan?..free application~