Tuesday, June 15, 2010

teacher's day 2010~!!!


ini report hari guru
by: kiwi=P


pada 17 Mei yang lalu..cam bese sekolah telah mengadakan sam
butan hari guru bagi meraikan guru2 yang amat berjasa kepada pelajar2 smkasl..kali ni f4 2010 yang handle..best gak..lagi2
part kek jatuh..hihi..

kitorang f5 yang nak exam untuk esoknya pulak pun tumpang sekaki ler..tros lupe pasal exam..[sebab tu,kalau bm kami down sket,jangan mara ek cikgu..]

aktiviti dimulakan dengan upacara kemasukkan cikgu2 kat db..

mule2 cikgu2 duduk dekat kantin dulu..


sementara tu,mereka tu pkai blazer jd penyambut tetamu xb'tauliah..haha


ikrar hari guru oleh cikgu alim..

[cikgu hebat...tak pakai mike pun ..!]

then..cam bese la..

ade p'sembahan murid..nasyid..dikir barat..

[perhatian: tukang karut ; En. MOhd Firdaus]

best gler woOo..wpun xramai oRg

aktiviti sebenarnye tak banyak sangat dalam DB tu.. taPi yaNg paliNg kiwi ingat ialah paRt cabutan bertuah guru ngan murid..sebabnye...mc tu menggelaba..!!!! Hahaha.....

pastu, ade pengumuman pasal kek yang dihadiahkan oleh MPP SMKASL.... serentak ngan tu gak la ade kek jatuh dari atas..pelan..pelan...... .... smorang menggelaba cakap.."jangan2x~bahaye"...hahaha...Tetibe, tup!! jatuh~

.....smorang ber "AAAAAAAAAAAhhhhhhhhhhh!!!!" Sekali tu naye je...kene tipu rupenyer! kotak kek tu kosong rupenye..gimik je lebih, xle bla...haha,,~

yg bestnyer tengok kek2 yang f6 bagi..memang terliur beb..

Tapi, kitorang f5 buat kelainan sikit..

kitorang bagi satay!!!!!!

n tahniah pada ustaz rahim yang dapat anugerah tokoh guru 2010..memang beliau tersangatlah layak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kitorang F5 sume sayang kat ustaz!

best kan???^^time ni saat ustaz dinobatkan sebagai tokoh guru..kitorang sume da memang agak da...lagi2 bile sebut perkataan pantai timur tu..da kompem la tu..

n then, ade game2 untk guru2...aktiviti sukaneka..

wpun panas , tapi kami ttp enjoy..

Aktiviti 1 : sepak takraw (lebih pd tmbg2 bola)

aik ustaz..sempat lagi tengok sini..?hihi


Aktiviti 2: bola~~~

hebat gile cikgu najib..encoRe!!

Photo gallery of cikgu2 men bola~


Amboi..kawan2 kite semangat ek..


Aktiviti 3: baling2 syiling dalam pinggan~

Aktiviti 4: boling padang~

[ape nme femes dye ek??)


So long, memang best ar tgok ckgu2 men… panas2 pn, semangat gile..! Time nak balik 2, sempat gk snap pic juare sepak takraw ari 2..iaitu...kumpulan ustaz rahim and d gang!!!!

Heronye ustaz sarhan sbb asyik dy je timbang bola sorg2 lame2 sampai ckgu najib xpuas ati..haha..congrats!~


Ustaz rahim:" cepat2 amek gamba..juare ni.."

Ustaz sarhan: kami ni juara dunia sebenarnye..


WaJaH2 ceRia puteRi2 batCH 19

kepale shak paling hebat..huhu ..(p/s: sumimasen shak..ak nak taruk gak pic ni..!~)

Ni pulak kumpulan bdk puteri yg ske diambil gambar

Saye: sedang mengambil gambar


then bile pikir2 balik, nila tahun last kami menyambut hari guru sebagai seorang student sekolah....waaaa......bestnye zaman sekolah [lg2 hostel].. kwan2 semua..kenangknla jase cikgu coz tanpe mereka MUSTAHIL kita boleh berjaye an.. [plus lagi,usaha dan doa]

Jadi,hargailah mereka yang umpama lilin menerangi hidup kita.. (siyes,tanpe cikgu korang tau ke addmath,fizik sume tu??? )

Sekian laporan hari guru, maaf kerana lewat,kerana bnyk kesulitan..

Anyway,ckgu2 simpang 5 the best~~


sharing is caring :)

No comments:

~free application..menarikkan?..free application~